Information

This beautiful mini apartment was once a dark office

This beautiful mini apartment was once a dark office

Rubén Núñez, from Looker Photography

When Vera Salvat, from the ILOFTYOU study, received the order for this project, the premises were clear: to transform what had been offices in a functional apartment of 50 square meters with air of loft The owner wanted a comfortable and comfortable space, without divisions, but with differentiated environments. The study would be your home, your refuge after long working hours.

The study did not modify the distribution - which only has the isolated bathroom - but it did renovate the paint, the electricity and installed parquet flooring to give warmth to the house. ILOFTYOU was also responsible for completely furnishing the space under the premise of parts low cost, to create zones and flows of logical and comfortable circulation. The style: Nordic, in white and wood and touches in soft gray. Ikea furniture stand out.

Advertising - Keep reading below Open space Rubén Núñez, from Looker Photography

The apartment is a diaphanous floor with lots of light, which it receives through a large window that occupies an entire wall.

Next to this is the day area, the living room, the dining room and the kitchen, integrated into the environment although located in a setback of the plant.

Between the living room and the kitchen Rubén Núñez, from Looker Photography

Halfway between the living room and the kitchen, the dining room, attached to a wall. The 50 square meters of the apartment are multiplied with the distribution devised by the study in charge of the project: ILOFTYOU.

The entire floor is decorated in neutral and bright tones: white, white and gray stained oak. The walls have been painted in a soft beige tone.

The apartment has a lot of light thanks to a large window that presides over an entire wall.

Large window Rubén Núñez, from Looker Photography

In the window, blinds-made to measure in cotton in gray tone-, which let the light through but sift it. In the living room, a sofa with chaise longue in gray, a coffee table and a module in the corner for the TV. The dining room has a square table, attached to the wall, and three chairs.

Sofa model Kivik, from Ikea.

A basic study Rubén Núñez, from Looker Photography

The apartment has been decorated with basic and very functional pieces and all in gray, white and wood tones.

In this shot you can see the location of each environment: in the background on the left, the kitchen, located in a setback of the plant. The refrigerator and a storage module next to the door that communicates with the bathroom and on the right - next to the access door - the rest area, after an open bookcase.

The importance of lighting Rubén Núñez, from Looker Photography

A carpet visually delimits the living area. On the wall, sheets of cities. In the project, artificial lighting has also been taken care of to create a comfortable atmosphere.

By not having recessed ceiling lighting, the project relies on indirect lighting.

Dividing element Rubén Núñez, from Looker Photography

An open bookcase, without a back, defines the area from day to night. A work table is attached to it and then a bedroom with a lot of storage space is created.

Wood in the ground Rubén Núñez, from Looker Photography

Before ILOFTYOU took over the project, this floor was an office with the floor in black. The installation of wood is a success to achieve the necessary comfort in a home.

Dining room and kitchen Rubén Núñez, from Looker Photography

The dining room is close to the kitchen, furnished in L with high and low modules in black and white. The dining table is an extensible design for 2-4-6 people.

In detail Rubén Núñez, from Looker Photography

Table detail, ready to share the menu. As the corner of the kitchen is small, then the refrigerator has been located so as not to reduce the work surface in L.

A full kitchen Rubén Núñez, from Looker Photography

In black and white, with L furniture and lots of light, which you receive through the glass front. On the wall, type tiles Meter, so fashionable!

Enter the house Rubén Núñez, from Looker Photography

On the wall in front of the rest area, a floor lamp and a shoemaker as a hall to the house. In addition, the shoemaker completes the bedroom storage solutions: a four-body closet (4 meters) and a dresser that delimits the study bed.

In front of the bed Rubén Núñez, from Looker Photography

The bed rests on an upholstered headboard that preserves the wall from chafing. On both sides, a bedside table with drawers and an open shelf module and installed on the wall. A composition of three canvases decorates the front.

In a very small space the bedroom can accommodate a couple.

Bedding Rubén Núñez, from Looker Photography

Textiles maintain the color line used throughout the apartment. The result is a quiet environment with suggestive lighting.

Bedding, from Ikea.

Large storage capacity Rubén Núñez, from Looker Photography

Despite the reduced space it was important to create warehouse solutions that were integrated into the decoration but provided capacity. Thus, fundamental pieces are concentrated in the rest area: a wall-mounted closet with sliding doors; several shoemaker modules, which will decorate access to housing at the same time; commodes that delimit the space between the bed and the desk and a bookshop, which organizes the space and grants some privacy to the rest area with respect to the living room.

A light work zone Rubén Núñez, from Looker Photography

Attached to the bookstore, a table with straight lines as a work area. It receives natural light but remains "sheltered" from the living area of ​​the house, which favors the concentration in the work moments.

Mesa by Ikea.

Well lit desk Rubén Núñez, from Looker Photography

In this shot you can see behind the desk the front of the cabinets, which combines wood and white.

Visual continuity Rubén Núñez, from Looker Photography

Nothing hinders the visual connection between environments. But each zone is delimited.

Lighting on the dressing room Rubén Núñez, from Looker Photography

On the closets, some lights illuminate the dressing area and facilitate the search inside.

Comfortable Rubén Núñez, from Looker Photography

Its location, in addition to delimiting the space, grants even more privacy to the bed because of the height of the dressers.

Front of the bedroom at night Rubén Núñez, from Looker Photography

Front of the bedroom at night.

Cabinets front Rubén Núñez, from Looker Photography

The choice of the front of cabinets with sliding doors is not accidental. This is how space is gained.

General view of the apartment Rubén Núñez, from Looker Photography

General view of the apartment at night.

The bathroom Rubén Núñez, from Looker Photography

The bathroom has a vain in pavements that allows the light of the room to strain. Without making a large investment, its appearance has been renewed with natural wood furniture.

Storage capacity Rubén Núñez, from Looker Photography

Next to the washbasin cabinet, a storage column. Everything from Ikea.

With shower tray Rubén Núñez, from Looker Photography

The bathroom has a shower. On the left you can see the washing machine, installed here to gain space in the kitchen.

Bathroom Rubén Núñez, from Looker Photography

Take from the bathroom.

Before the reform

Image of the entrance area before the reform.

Window Detail

Detail of the window of the house, before the reform.

Taking of the diaphanous space before the reform

Taking of the diaphanous space before the reform.

Before, the ground in black

Before, the black ground darkened the space despite the natural light it receives. The result is colder than the wood for which it was replaced.

View of the space from the kitchen

View of the space from the place now occupied by the kitchen.

The kitchen before

Now the furniture is white, which updates the whole line.

The bathroom before

The bathroom has won today just by changing the furniture and placing a screen on the shower tray.

Source: www.iloftyou.com