Comments

An old farmhouse rehabilitated with Nordic style

An old farmhouse rehabilitated with Nordic style

East old hamlet is over 150 years old and it is located in the coastal town of Calpe (Alicante) and surrounded by outdoor terrain. Marina is the owner. She wanted to recover the house but that it adapted to her tastes and needs. He wanted diaphanous and continuous spaces for which he demolished partitions on the first floor and created a common day area with the hall, the kitchen, the dining room and the living room (only the bathroom and the cleaning and ironing room are kept here) . The upper floor was reserved for the master bedroom, with dressing room and bathroom.

In the decoration and finishes the Nordic style has been sought to create warm environments with soft tones and much importance in lighting.

Advertising - Keep reading under Open kitchen

The entire lower floor of the hamlet is a continuous space - except bathroom and pantry. The kitchen is integrated both in the living room and in the dining room. The furniture has been distributed in two areas, one attached to the wall and another on the island. In the background, a cupboard.

Island with plate and breakfast bar

The island hosts the hob, support surface and becomes breakfast bar In this image you can see in the background on the left the door that communicates with the pantry.

Blank and wood

The furniture has been chosen in White with wood worktop. Draws attention to the refrigerator in black, which updates the set.

A cupboard for the kitchenware

A design country to organize the kitchenware

The living room

The sofa delimits the hall lounge area and is located between columns.

Soft, sandy and gray tones

The living room is decorated in soft tones in sand and gray, which creates a very pleasant and warm neutral feeling.

A diaphanous plant

The plant is diaphanous although the environments are distributed taking advantage of the architectural elements, in this case, the arches.

View of the first floor from the stairs through which you access the upper level. First, the dining room.

The dinner room

The dining room is bounded by the carpet.

The hall

The hall is spacious and spacious as it has no partitions and is integrated directly into the main floor of the house.

A special corner

Our reader has taken advantage of a recess of the plant, next to the staircase by which the upper floor is accessed, to create a special bar-like corner, as a cellar.

In stacked pallets

Under a bow, stacked pallets are used to store wine bottles.

Like in a cellar

A barrel serves as a support table.

Main bedroom

Soft tones dominated by the gray headboard upholstered in capitoné.

At the foot of the bed

A closet and a corner with an armchair.

The dresser

The master bedroom, located on the top floor, has a bathroom and dressing room.

Bathroom with shower and bathtub

The front of the sink has an open cabinet that houses two sinks.